Profesorul Mattias Desmet, devenit foarte cunoscut în ultimii ani pentru teoria formării psihozei în masă (mass formation), a venit la #PeDreptCuvânt.
Mattias Desmet și-a câștigat notorietatea în ultimii ani, grație teoriei sale despre formarea psihozelor în masă (mass formation), fenomene care, potrivit profesorului de psihologie de la Universtatea din Gent, stau la baza sistemelor totalitare actuale.
Am vorbit cu Mattias Desmet, autor al unei cărți – „Psihologia totalitarismului” – foarte bine vândute din 2022 până acum, despre diferențe dintre statele totalitare și dictaturile clasice (da, l-am întrebat și unde se încrie regimul lui Ceaușescu), despre cum a devenit statul de biosecuritate, pe care l-am văzut la lucru mai ales în perioada Covid, cea mai mare psihoză în masă din istoria umanității, despre cum contribuie la formarea psihozelor în masă – și apoi la apariția mișcărilor totalitare – singurătatea, lipsa sensului și a scopului, și anxietatea, frustrarea și agresivitatea fără un motiv anume.
Am dezbătut și despre rolul esențial pe care mass media îl are în formarea psihozelor în masă, despre rolul jucat de elitele conducătoare în instaurarea unui sistem totalitar global bazat pe tehnocrație și transhumanism, dar și despre soluții. Și mai ales despre soluția discursului sincer.
Dialogul nostru are și subtitrări în limba română.
🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant
🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…
Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.
***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.