Evelina Oprina: Dacă vrem o societate liberă, nu ne putem abate de la principiile statului de drept | Pe Drept Cuvânt #65

Evelina Oprina a venit la #PeDreptCuvânt.

Distins judecător, fost consilier juridic, fost președinte al Tribunalului Ilfov, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, actualmente profesor universitar-doctor, director al Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu”, autor a numeroase cărți, studii, analize și cercetări juridice, doamna Evelina Oprina este, când vine vorba despre sistemul de justiție din România, un foarte valoros partener de discuție.

Am discutat cu doamna judecător Oprina despre sistemul de justiție din România, despre prezervarea principiilor fundamentale ale statului de drept, despre atacurile asupra independenței justiției, despre supremația constituției naționale, dar și despre direcția în care se îndreaptă justiția de la noi: mergem spre mai bine, ori spre mai rău?



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…


Dreptul de reproducere directă sau indirectă a informațiilor din cadrul podcastului „Pe Drept Cuvânt” este permis doar în acord cu respectarea legislației privind drepturile de autor, cu mențioarea sursei și includerea link-ului către conținutul nostru video.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: