Episodul 89

„Omul nou de ieri și omul nou de azi se întâlnesc într-o idee: negarea lui Dumnezeu” | Dialog cu Bogdan Teodor Iacob, Pe Drept Cuvânt #89

Bogdan Teodor Iacob a venit la #PeDreptCuvânt.

Licențiat în istorie și istoria artei, titular al unui master în socioantropologie istorică, doctor în arte vizuale, profesor universitar habil la departamentul de Discipline teoretice din cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca, Bogdan Teodor Iacob s-a remarcat, în ultimii ani, prin curajul și verticalitatea cu care s-a opus pornirilor totalitare care-au prins viteză din 2020 încoace.

Am vorbit cu Bogdan Iacob despre miza și amploarea schimbărilor geopolitice de azi, despre actuala criză de relevanță a Europei vestice și despre poziționarea României între polii de putere actuali, dar și despre lecțiile învățate din psihoza colectivă din perioada 2020-2022, despre amenințarea instalării regimurilor totalitare tehnocratice.

În fine, l-am întrebat pe profesorul Bogdan Iacob ce anume ne arată arta contemporană despre lumea de azi.



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

🌐 Pentru publicitate și alte parteneriate:
Mail: alina.pintica@tuca.ro


Dreptul de reproducere directă sau indirectă a informațiilor din cadrul podcastului „Pe Drept Cuvânt” este permis doar în acord cu respectarea legislației privind drepturile de autor, cu mențioarea sursei și includerea link-ului către conținutul nostru video.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: