Episodul 41

Alin Ușeriu: Via Transilvanica e cel mai bun ambasador al României | Pe Drept Cuvânt #41

Alin Ușeriu, părintele Via Transilvanica – Drumul care unește, a venit la #PeDreptCuvânt.

Alin Ușeriu a fondat organizația Tășuleasa Social acum 24 de ani, când mișcările ONG-iste din România abia începeau. Prin programele sociale, de mediu și culturale de la Tășuleasa Social, Alin și colegii lui au schimbat în bine destinele individuale ale miilor de tineri cu care au lucrat – și pe care i-au învățat ce înseamnă să te pui în slujba altora.

Între toate proiectele pe care le-a coordonat prin Tășuleasa Social, Via Transilvanica – Drumul care unește are strălucirea unui proiect cu adevărat măreț. Cărarea de 1400 de kilometri, care traversează România de la Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, a devenit, în cuvintelle lui Alin Ușeriu, cel mai bun ambasador al României.

Am vorbit cu Alin despre formarea lui personală, despre anii petrecuți în Germania, cu lecțiile învățate acolo, despre ambițiile cu care s-a întors în România – și lecțiile învățate aici. Alin ne-a povestit cum a luat naștere Via Transilvanica, ce reprezintă acest drum de lungă distanță pentru România turistică, dar mai ales ce putem câștiga dacă ne facem bagajele și pornim pe un drum care, așa cum garantează Alin, ne va conduce către noi înșine.

Sumarul dialogului nostru e mai jos.



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: