Episodul 10

Ana Maria Sandi, nepoata lui George Enescu, prin ea însăși | Pe Drept Cuvânt #10

#PeDreptCuvânt, cu Ana Maria Sandi

La exact 142 de ani de la nașterea lui George Enescu și aproape 121 de ani de la nașterea marelui pictor Dumitru Bâșcu, în studioul #PeDreptCuvânt a venit doamna Ana Maria Sandi, fiica lui Dumitru Bâșcu, nepoata lui George Enescu, o femeie cu o valoroasă carieră în educație și o remarcabilă poveste de viață.

În al zecelea episod al podcastului Pe Drept Cuvânt, doamna Ana Maria Sandi a schițat un viu portret al familiilor Enescu și Bâșcu, a vorbit despre legătura dintre tatăl dumneai și unchiul George Enescu, despre preferința lui Dumitru Bâșcu de-a se forma pe cont propriu, departe de numele Enescu, dar și despre abuzurile pe care familia dumneaei le-a avut de depășit în comunism.

Totodată, Ana Maria Sandi a atins teme ale actualității: degradarea sistemelor educaționale, capcanele presiunilor ideologice din învățământ sau derapajele mișcărilor feministe moderne.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: