Episodul 8

„Avem potențial la greu!” Dragoș Anastasiu îți oferă motive să crezi în România | Pe Drept Cuvânt #8

#PeDreptCuvânt, Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români, a venit la #PeDreptCuvânt. Și a ieșit o discuție foarte valoroasă pentru tinerii care își caută drumul. Mai ales pentru cei animați de un spirit antreprenorial.

Am vorbit cu Dragoș despre anii lui formatori, despre valorile fără de care n-ar fi putut reuși în business, despre cele mai bune decizii pe care le-a luat, despre rolul sistemelor educaționale moderne și despre nevoia de-a așeza răspunderea personală, acțiunea proprie, lângă speranță și așteptările ca alții să facă pentru noi.

Dragoș a oferit sfaturi simple celor care nu s-au decis dacă viitorul lor sună mai bine în străinătate sau în România, a subliniat importanța modelelor și a mentorilor în procesul formativ, a vorbit despre capcanele corectitudinii politice, dar mai ales despre valoarea curajului de-a face, din când în când, un salt în necunoscut.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: