Episodul 18

Cele 3 maladii ale sistemului economic românesc | Gabriel Stanciu, Pe Drept Cuvânt #18

Gabriel Stanciu a venit la #PeDreptCuvânt.

Și a reușit o excelentă radiografie a sistemului economic românesc, ținut pe loc de trei principale neajunsuri. Nu, nu e vorba despre corupție sau incompetență, așa cum credem cei mai mulți, ci de maladii mai rare, cărora tot Gabi Stanciu le caută și leacul. În dialog cu Florentin Țuca, director general al Alstom România a vorbit și despre avantajele formatoare ale educației militare, despre valoarea disciplinei într-o societate modernă care prețuiește prea mult confortul, despre epoca post-adevăr în care trăim. Totodată, prin emoționanta și iscusita lui pledoarie, Gabi Stanciu s-a transformat în avocatul corporatiștilor, pe care-i apără de oprobriul public.

Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:

YouTube: https://www.youtube.com/@pedreptcuvant
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: