Episodul 24

Comunismul se întoarce în versiune Hi-Tech, o „Minunată lume nouă” | Sever Voinescu, Pe Drept Cuvânt #24

Sever Voinescu a venit la #PeDreptCuvânt

Am dezbătut cu Sever Voinescu, redactor-șef al publicației Dilema Veche, despre rolul și relevanța presei locale, despre cum au fost prezentate în presa românească „luptele” recente împotriva corupției și împotriva zisei pandemii, despre nevoia clarității morale în timpuri în care multe teme importante devin relative, despre patriotism, văzut ca relația noastră cu țara noastră, despre Eminescu și „demagogia tragic-vătămătoare” – așa cum o numește Sever Voinescu – din publicistica lui.

L-am întrebat pe Sever Voinescu și de ce crede că noi, românii, avem nevoie să fim guvernați de alții, apoi de ce nu suntem cu adevărat interesați de cultură și, în fine, de ce crede el că ne paște din nou comunismul – într-o variantă Hi-Tech, de tip „Minunata lume nouă”.


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: