Episodul 47

Cum conducem copiii de la ecrane la cărți | Dialog cu profesorul Gheorghe Lăzărescu, Pe Drept Cuvânt #47

Profesorul Gheorghe Lăzărescu a venit la #PeDreptCuvânt.

Fost cercetător la Institutul de Cercetări Pedagogice și Psihologice, profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național Sfântul Sava din București, doctor în filologie, autor a numeroase cărți de istorie literară, manuale, dicționare și cărți de testare și evaluare a elevilor, profesorul Gheorghe Lăzărescu este, înainte de toate astea, un minunat formator de oameni. Și un dascăl îndrăgit și respectat de toate generațiile pe care, cu pricepere și pasiune, le-a îndrumat.

Am vorbit cu domnul profesor Gheorghe Lăzărescu despre plusurile și minusurile sistemului de învățământ de la noi, despre soluțiile la actualele probleme ale educației, despre metodele prin care putem ghida tinerii de la ecrane spre cărți.

L-am întrebat pe domnul profesor Lăzărescu ce pierdem dacă nu apărăm cuvântul și limba română, ce pierdem dacă ne îndepărtăm de literatură, sau ce stă la baza unei strânse relații între profesor și elev.🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: