Episodul 34

Cum să ne antrenăm gândirea morală. Și cum dezvoltăm dimensiunea etică a personalității noastre | Laura Ghinea, Pe Drept Cuvânt #34

Laura Ghinea a venit la #PeDreptCuvânt.

Am invitat-o pe Laura Ghinea, doctor în filosofie și specialist în etică, să vorbim despre noțiunea de fericire și chiar despre căutarea fericirii, despre strânsa legătură dintre etică și fericire – sau dintre decizia morală și construcția fericirii.

Am întrebat-o pe Laura, care ține ateliere pe teme similare la Fundația Calea Victoriei, și cum ne putem antrena gândirea morală. Sau cum ne dezvoltăm dimensiunea etică a personalității noastre. În final, am dezbătut pe o temă actuală: unde ne plasăm între obligația noastră morală de-a respecta regulile, respectiv obligația noastră morală de a nu respecta regulile imorale.


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…


Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: