Episodul 26

Cum se construiește și cum ne construiește un bun discurs public | Ovidiu Oltean, Pe Drept Cuvânt #26

Ovidiu Oltean, triplu campion european și antrenor de discurs public, a venit la #PeDreptCuvânt.

Am vorbit cu Ovidiu Oltean, cunoscut antrenor de vorbire în public, despre nivelul discursului public din vremurile noastre, despre motivele pentru care ajungem să ne concentrăm prea mult pe formă, pe ambalaj, și prea puțin pe fond, adică pe substanța discursului, dar și despre răspundere și despre soluții: cum putem avea noi, fiecare dintre noi, un mai bun și mai valoros discurs public, apoi cum contribuim la creșterea nivelului discursului public în jurul nostru.

În final, am dezbătut împreună cu Ovidiu despre valoarea ori lipsa de valoare a rețetelor șablonarde, de tipul „15 pași pentru un discurs în public mai persuasiv”.🌐 Mai multe despre Ovidiu Oltean: https://ovidiuoltean.ro/


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: