Episodul 12

Cum transformi neajunsurile în combustibil pentru a-ți urma visul | Dan Cristea, Pe Drept Cuvânt #12

#PeDreptCuvânt, cu avocatul Dan Cristea

Dan Cristea este, pe lângă un excelent pledant și un foarte bun camarad, și fost campion european și mondial la dezbateri universitare (debate).

În episodul 12 al podcastului Pe Drept Cuvânt, am vorbit cu Dan Cristea despre aventurile lui (și chiar aventuri sunt) în lumea concursurilor de dezbateri universitare, despre sacrificiile pe care el și colega lui de echipă, Nicoleta Lupea, le-au făcut pentru a-și atinge visul comun, dar mai ales despre transformarea neajunsurilor în combustibil pentru a merge înainte.

Dan Cristea a vorbit și despre ciocnirile de idei fixe care au înlocuit – în societate de azi – dezbaterile reale, ne-a oferit idei pentru a readuce tinerii spre dezbaterile valoroase și ne-a arătat cum se construiește un bun discurs public.

În final, Dan s-a referit și la recentele atacuri asupra profesiei de avocat, atacuri care duc la decredibilizarea sistemului de justiție.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: