Episodul 52

Dan Bittman: Inteligența artificială o să-ți cânte cum vrei tu. Dar acea muzică va fi o iluzie | Pe Drept Cuvânt #52

Dan Bittman a venit la #PeDreptCuvânt.

Numele Dan Bittman și cariera lui muzicală ne scutesc de orice efort suplimentar de prezentare. Trecut pe la formațiile Blitz, Domino, Incognito sau Iris, Dan Bittman este, din 1985 încoace, solistul trupei Holograf. Mai este și compozitor, actor sau om de televiziune, dar e, mai presus de priceperile și de pozițiile lui publice, un om care a trăit o viață irepetabilă.

Am vorbit cu Dan Bittman despre începuturile lui în muzică, despre vremurile în care a ținut, împreună cu colegii de la Holograf, și câte 500 de concerte pe an, despre cheia succesului uneia dintre cele mai îndrăgite formații din România, despre educația de ieri și educația de azi, despre muzica de ieri și muzica de azi, despre arta improvizației, privită mai nou cu critică, sau despre Cenaclul Flacăra, așa cum l-a văzut el din interior.

L-am întrebat pe Dan și cum se uită azi la perioada anilor 2020-2022 sau ce anume l-a făcut să vorbească cu verticalitate și mult curaj despre abuzurile din perioada covid.

De asemenea, ne-am uitat și spre Eurovision, ca studiu de caz al programelor artistice deformate de ideologiile la modă, și am concluzionat, în finalul dialogului nostru, că Inteligența Artificială nu schimbă doar modul în care se face muzica, dar sărăcește chiar dezvoltarea umană a celor care ajung să asculte această muzică.🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…


Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: