Episodul 30

Dana Gîrbovan: „Libertatea ta e importantă. Nu o ceda!” | Pe Drept Cuvânt #30

Judecătoarea Dana Gîrbovan a venit la #PeDreptCuvânt.

Am invitat-o pe Dana Gîrbovan – președintă a Curții de Apel Cluj și a Uniunii Naționale a Judecătorilor din România – la un dialog despre apărarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale, valori care, în viziunea doamnei judecător, riscă să-și piardă concretețea.

Am întrebat-o pe doamna Gîrbovan și despre starea Justiției, despre perpetua reformă prin care trece sistemul nostru de justiție, despre efectele și motivele acestor reforme nesfârșite, despre justiția-spectacol de televiziune – așa cum am văzut-o în perioada așa-zisei lupte împotriva corupției.

În final, am vorbit mai ales despre amenințarea tiranificării societății și despre imperativul prezervării demnității individuale.

🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: