Daria Niculcea a venit la #PeDreptCuvânt.
Mutată în România din Ucraina, pe când avea doar 15 ani, absolventă a Facultății de Drept de la Universitatea București, Daria Niculcea contribuie, de peste 10 ani, la dezvoltarea platformei Juridice (www.juridice.ro), un adevărat hub – cum îl numește chiar ea – pentru lumea juridică de la noi.
Profitând de experiența ei, am întrebat-o pe Daria, actualmente director executiv la Juridice, cum privește lumea juridică românească de azi, cum i se pare că arată noile generații de juriști, care le sunt argumentele, unde mai au de lucru și, foarte important, cine, cum și în ce direcție îi ghidează.
Am vorbit cu Daria despre recunoștința pe care ea o poartă părinților, bunicilor și profesorilor ei, am vorbit și despre recunoștință ca virtute – întrebându-ne dacă mai este actuală în lumea de azi -, am discutat despre opțiunea Dariei pentru București, despre mentorii ei și cele mai valoroase învățăminte primite de la ei.
În contextul războiului din Ucraina, am întrebat-o pe Daria și cum trăiesc oamenii în satul ei natal, Borisovca, aflat la 150 de kilometri de România, în regiunea Tatarbunar din Odesa, cum i se par ei – ca cetățean ucrainian și cetățean român – raporturile dintre România și Ucraina, și de ce crede că nu este (sau nu se face) pace în Ucraina?
🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant
🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…
Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.
***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.