Episodul 44

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog, Pe Drept Cuvânt #44

Bogdan Radu Herzog a venit la #PeDreptCuvânt.

Pasionat, preocupat și educat în relații internaționale, Bogdan Herzog a publicat recent cartea „Alchimie și Katechon. Proiectul de reparare a lumii și barierele geopolitice în calea sa” (2024, editura Frontiera). În lucrarea lui, Bogdan analizează modul în care o ideologie de nișă, „repararea lumii prin acțiunea omului”, a devenit un program politic mondial. El spune că metoda deconstructivistă „Solve et Coagula”, pe care o încadrăm în tipologia „mișcărilor sociale proiectate”, este mecanismul prin care identitățile naturale sunt dizolvate și înlocuite treptat cu identități opționale. Etapele procesului reconstructiv implică identificarea unui agent dizolvant capabil să rupă ordinea naturală a lucrurilor, dizolvarea (solve) materiei existente în materie primordială (prima materia) și, odată atins acest punct, re-formarea sau re-organizarea (coagula) într-un nou tip de ordine, după dorința intervenientului.

L-am întrebat pe Bogdan Herzog cine conduce acest program, cine formează elita globalistă de azi, care sunt intențiile acestor elite (care e agenda) și încotro ne îndreptăm, dar și care sunt obstacolele în calea acestei agende globaliste.



🌐 Cărțile publicate de Bogdan Radu Herzog: https://bogdanherzog.ro/category/carti/


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: