Maestrul Florin Zamfirescu a venit la #PeDreptCuvânt.
Unicul profesor emerit al școlii teatrale românești, un mare actor de teatru și de film, mare regizor de teatru, fost director artistic al Teatrului Odeon, fost rector al Academiei Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Caragiale” din București, doctor în arte, cu lucrarea „Actorie sau magie”, și autor al volumului „Am fost actor”, care va apărea anul acesta, Florin Zamfirescu este recunoscut astăzi și pentru imensele realizări din teatrul și filmul românesc, dar și pentru combativitatea pe care o demonstrează în ceea ce privește temele importante ale scenei publice.
Am vorbit cu maestrul Florin Zamfirescu despre patriotism și despre importanța prezervării tradițiilor românești, am vorbit despre educația pe care le-o oferim, astăzi, tinerilor noștri, despre propaganda prin film și teatru, despre cele mai serioase amenințări la adresa actului artisitic și, mai departe, la adresa societății de azi.
Am discutat și despre calitățile și darurile pe care le primim de la Dumnezeu – și pe care suntem obligați să le cultivăm și să le oferim mai departe celor din jur -, despre cum se construiesc marile roluri, dar și despre procesul de detoxifiere de rol, prin care marii artiști trebuie, nu de puține ori, să treacă.
În final, maestrul Zamfirescu ne-a povestit cum a luat decizia de-a părăsi lumea artistică și ne-a spus ce anume îl mai mână-n luptă astăzi.
***
Dacă îți plac dialogurile noastre, te așteptăm și la prima ediție a Dezbaterilor Pe Drept Cuvânt: https://florentintuca.ro/evenimente/
🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant
🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…
Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.
***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.