Episodul 45

Joaca de-a Dumnezeu este, pentru omenire, riscul major al momentului | Lavinia Tec, Pe Drept Cuvânt #45

Lavinia Tec a venit la #PeDreptCuvânt.

Conferențiar universitar-doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest Timișoara, avocat, lector în conferințe pe teme de drept, etică, bioetică, filosofie și religie, Lavinia Tec vede confuziile societății moderne cu o claritate aparte.

În dialogul nostru, Lavinia a vorbit despre criza medicală care ne-a condus (mai repede) la criza drepturilor și libertăților de azi, despre starea libertății de expresie în mediul academic de la noi., dar mai ales despre avansul inteligenței artificiale și pericolele unei lumi în care omul nou își propune să divorțeze de natural și chiar să se joace de-a Dumnezeu.

Lavinia oferă câteva repere fundamentale de drept și bioetică (etica biomedicală), și argumentează că „există un dispreț față de tot ce este natural, așa cum l-a lăsat Dumnezeu. Și rezultatul s-ar putea să fie desființarea omului”. Din fericire, tot ea oferă câteva motive de optimism.🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: