Episodul 27

Liviu Stănescu a fost la capătul lumii. „Dar pământul mă cheamă mereu acasă” | Pe Drept Cuvânt #27

Exploratorul Liviu Stănescu a venit la #PeDreptCuvânt.

Liviu Stănescu s-a aventurat în locuri neștiute și neumblate, a adunat povești cât pentru multe, multe vieți, și le-a reunit în volumul „Am fost la capătul lumii” (Humanitas, 2023).

Pe unele dintre ele ni le-a spus în episodul 27 al podcastului #PeDreptCuvânt: povestea primului restaurant indian din București, pe care l-a deschis deși n-ar fi vrut să se atingă vreodată de mâncarea indiană, povestea revenirii în țară în noaptea de 21 decembrie 1989, prea târziu pentru a mai putea lupta la Revoluție, și apoi călătoriile nesfârșite în 109 țări, de la Polul Nord la Polul Sud.

Descoperirile și aventurile lui, spune cu tâlc, o să-ți facă și dor de ducă, și dor să stai locului. Sau să te întorci acasă.

Când l-am întrebat de ce bate lumea în lung și-n lat, și cât mai are de gând să caute capătul lumii, Livia mi-a spus: „Mă caut pe mine. În fiecare colț al lumii în care ajung, mă găsesc pe mine altul. Și îmi place să mă adun din toate colțului lumii în care m-a răvășit, cumva, viața, și să mă adun și să mă întregesc și să vin din nou acolo unde pământul îmi spune: „Hai! Mi-e dor de tine, vino!” Și mă întorc acasă”.


🌐 Cartea „Am fost la capătul lumii” (2023): https://humanitas.ro/humanitas/carte/am-fost-la-capatul-lumii

🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: