Episodul 3

Lui Robert Roșu i s-a luat totul, dar nu a pierdut nimic | Pe Drept Cuvânt #3

#PeDreptCuvânt cu Robert Roșu.

Robert Roșu își spune pentru prima dată povestea. Într-o mărturie dură, retrăită pas cu pas, fără perdea, despre pierdere și regăsire de sine Robert vorbește despre „Cazul Roșu” și omul Robert Roșu, despre condamnarea lui nedreaptă, despre experiența istovitoare a unui proces lung, care l-a smuls din viața lui, și mai ales despre transformările prin care a trecut în ultimii ani.

Cum a trăit experiența condamnării, care au fost momentele chinuitoare și, mai apoi, salvatoare, cum și-a păstrat speranța în temniță, cum și-a menținut relația cu copiii și cu familia. Și cum a continuat să vorbească cu Dumnezeu.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: