Episodul 9

Lumina va birui întunericul. Cristian Terheș și lupta noastră pentru libertate | Pe Drept Cuvânt #9

#PeDreptCuvânt, Cristian Terheș

Cristian Terheș a venit la #PeDreptCuvânt. Și a ieșit o conversație de ținut minte!

Cristian Terheș a vorbit despre drumul său de la activismul clerical la cel politic – el fiind astăzi un foarte cunoscut europarlamentar român -, despre miza prezervării valorilor creștine în cultura europeană, dar și despre lupta lui „de credință” pentru protejarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale.

Cu dese și oportune referiri biblice, pledoaria lui Cristian Terheș e puternică și dătătoare de speranță: în ciuda norilor negri adunați deasupra noastră, lumina – oricât de palidă ni s-ar părea – va alunga mereu întunericul. Și va rămâne un reper pentru cei cărora urmează să le lăsăm moștenire lumea noastră.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: