Episodul 54

Lupta împotriva corupției a fost, de fapt, o reglare de conturi | Eliza Ene-Corbeanu, Pe Drept Cuvânt #54

Eliza Ene-Corbeanu a venit la #PeDreptCuvânt.

Chiar de Ziua Avocatului Român, am invitat-o pe Eliza Ene-Corbeanu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați penaliști din România și autoare a cărților „Viața la curte” (în trei ediții, la Editura RAO), să vorbim despre statutul și provocările profesiei noastre, despre motivele pentru care iubește atât de mult avocatura, despre rolul juriștilor – și mai ales al avocațior – în prezervarea drepturilor noastre fundamentale, dar și despre cazurile care au marcat-o.

Am întrebat-o pe Eliza cum se uită azi la abuzurile din cea mai neagră perioadă a Justiției din România, ce a învățat din acea perioadă și cum își explică faptul că societatea civilă și elitele naționale au susținut reglările de conturi din timpul așa-zisei lupte împotriva corupției.🌐 Cărțile Elizei Ene-Corbeanu: https://www.librariaonline.ro/autori/ene_corbeanu_eliza


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: