Episodul 11

Marius Ghilezan: „Se prefigurează o libertate în țarc” | Pe Drept Cuvânt #11

#PeDreptCuvânt, cu jurnalistul Marius Ghilezan

Cunoscut jurnalist, autor și formator de opinie, Marius Ghilezan a vorbit la Pe Drept Cuvânt despre tinerețea trăită în perioada comunismului, despre dragostea lui imensă pentru clubul de fotbal Poli Timișoara, despre atmosfera anti-sistem din orașul lui natal, Timișoara, despre primele zile ale Revoluției din 1989 și despre cum a ajuns el să fie jurnalist.

Marius ne-a oferit perspectiva sa asupra dreptului la liberă expresie, a vorbit despre „războiul declarat împotriva a tot ce este îndumnezeit în om” și căile, soluțiile prin care ne putem prezerva nu doar drepturile și libertățile fundamentale, dar tocmai această îndumnezeire care ne face ființe, în loc de creaturi.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: