Episodul 19

Mircea Pușcașu: Suntem în plin război spiritual, trebuie să fim de partea binelui | Pe Drept Cuvânt #19

Mircea Pușcașu a venit la #PeDreptCuvânt.

Fondator al asociației Bucovina Profundă și coordonnator al programenlor educaționale ARCUS și ROST, membru al platformei civice Starea de Libertate și vicepreședinte al Federației ProVita, Mircea Pușcașu este (și) un excelent avocat al românismului și al virtuților creștine.

În dialog cu Florentin Țuca, Mircea Pușcașu a vorbit despre revoltele pe care le simțim în tinerețe, despre nevoia noastră de sens (ca semnificație), despre drumul curat al vocației, despre învățămintele culese de la sfinții închisorilor comuniste și despre fondul eroic în creștinism.

Totodată, Mircea Pușcașu a reușit câteva pledoarii memorabile: despre libertatea și demnitatea umană, despre neamul românesc – înțeles și simțit ca succesiune de bunici -, și despre importanța miturilor naționale.

Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:

YouTube: https://www.youtube.com/@pedreptcuvant
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

Pe Mircea Pușcașu îl găsești aici:

Site: https://mirceapuscasu.ro/
Bucovina Profundă: https://bucovinaprofunda.com/

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: