Episodul 43

„Muzeul Abandonului“, pe urmele unui milion de copii abandonați | Oana Drăgulinescu, Pe Drept Cuvânt #43

Oana Drăgulinescu a venit la podcastul #PeDreptCuvânt.

Oana Drăgulinescu a fondat Muzeul Abandonului (în toamna lui 2021) pentru a oferi publicului larg un loc de întâlnire cu comunitatea invizibilă a copiilor abandonați din România. Și pentru a lansa un dialog despre fenomenul abandonului și soarta copiilor ajunși în centrele de plasament din perioada comunistă, mulți dintre ei – cei considerați greu de recuperat sau „irecuperabili” – în cămine-spital ca cel de la Sighet.

Am vorbit cu Oana, care are o bună experiență profesională în televiziune și comunicare, despre mărturiile pe care ea și colegii ei le-au adunat în cadrul acestui muzeu virtual – primul muzeu românesc cu temă socială -, dar și despre nevoia conștientizării dimensiunii suferinței create: Oana estimează că aproape un milion de copii au fost abandonați în România din 1966 și până azi.

Cum se explică aceste cifre și care sunt nuanțele prin care trebuie înțeles fenomenul abandonului în România? Am încercat să răspundem prin dialogul nostru.🌐 Vizitează Muzeul Abandonului: https://muzeulabandonului.ro/


🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: