Episodul 92

Suntem martorii instaurării unui regim întemeiat pe cenzură? | Dialog cu Robert Cazanciuc, Pe Drept Cuvânt #92

Robert Cazanciuc a venit la #PeDreptCuvânt.

Fost judecător, fost procuror, fost președinte al Senatului, fost ministru al Justiției, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, fost procuror șef, actualmente senator și vice-președinte al Senatului României, Robert Cazanciuc are o carieră de 30 de ani în domeniul public, în cadrul celor trei puteri ale statului: puterea executivă, cea legislativă și cea judecătorească.

Profitând de această experiență a invitatului meu, dar și de vechea prietenie care ne leagă, l-am întrebat pe Robert cum putem rezolva criza lipsei de încredere a românilor în aceste trei puteri ale statului, unde este adevărata putere, de unde se iau deciziile care ne privesc, dar și de ce nu avem politicieni pregătiți în Europa.

Am vorbit, totodată, și despre suferințele sistemului democratic de la noi, despre dreptul penal represiv și pericolul revenirii acestor practici în actualitate.

În final, l-am întrebat pe Robert dacă nu cumva suntem martorii instaurării unui regim întemeiat pe cenzură.



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

🌐 Pentru publicitate și alte parteneriate:
Mail: alina.pintica@tuca.ro


Dreptul de reproducere directă sau indirectă a informațiilor din cadrul podcastului „Pe Drept Cuvânt” este permis doar în acord cu respectarea legislației privind drepturile de autor, cu mențioarea sursei și includerea link-ului către conținutul nostru video.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: