Episodul 4

Renate Weber: „Dacă oamenilor le induci frică, e mai ușor să-i guvernezi” | Pe Drept Cuvânt #4

#PeDreptCuvânt, cu Renate Weber, Avocatul Poporului.

În al patrulea episod al podcastului Pe Drept Cuvânt, am vorbit cu Renate Weber despre drepturile și libertățile pierdute – sau cedate – în ultimii ani, sub pretextul urgențelor medicale sau militare, despre criza sistemelor democratice de azi, despre riscurile digitalizării accelerate, despre importanța gândirii critice, despre guvernarea prin ordonanțe de urgență, dar și despre rolul României în jocurile europene: încotro?

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: