Episodul 51

Să ne iubim și să ne onorăm bătrânii, ei sunt parte a patrimoniului național | Teodora Bărbulescu, Pe Drept Cuvânt #51

Doamna doctor Teodora Bărbulescu a venit la #PeDreptCuvânt.

Doctor în biologie și cercetător științific, doamna Teodora Bărbulescu a fost, vreme de 12 ani, și ultimul șef de cabinet al faimoasei profesoare academician Ana Aslan.

La 37 de ani de ani de la dispariția regretatei cercetătoare, și la 72 de ani de la înființarea Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, am vorbit cu doamna doctor Teodora Bărbulescu despre personalitatea și moștenirea Anei Aslan: ce trebuie să știm despre renumita cercetătoare; cum era, de fapt, Ana Aslan; ce înțelegem prin medicina socială și cum a apărut ideea Gerovitalului; de unde a venit opoziția pentru munca și descoperirile Anei Aslan, dar și care erau relațiile dintre Ana Aslan și soții Ceușescu?

Am vorbit, de asemenea, despre criza lipsei de rol a bătrânilor, despre faptul că trebuie să ne iubim și onorăm bătrânii, și ne-am întrebat ce ar spune Ana Aslan despre grija pe care o acordăm azi bătrânilor României.

Într-un stil fermecător, doamna doctor Bărbulescu ne-a istorisit o parte din numeroasele întâlniri cu celebritățile mondiale care au apelat la serviciile Anei Aslan.🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…


Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: