Episodul 57

Se mai bucură Jocurile Olimpice de prestigiul și interesul de odinioară? Dialog cu Mihai Covaliu | Pe Drept Cuvânt #57

Mihai Covaliu a venit la #PeDreptCuvânt.

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, l-am invitat la dialog pe Mihai Covaiu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), fost campion olimpic și mondial la scrimă, în proba de sabie.

Am vorbit împreună cu Mihai Covaliu despre sentimentul de iubire și respect pentru România pe care îl câștigăm din sport, despre drumul dificil pe care noile generații îl au de parcurs în calea lor spre performanța sportivă (și nu numai), despre modelele și falsele modele la care tinerii se pot raporta azi, dar mai ales despre valorile și calitățile care stau la baza succesului.

L-am întrebat pe fostul campion olimpic de la Sydney (anul 2000) ce câștigăm și ce pierdem prin industrializarea sportului, prin profesionalismul dus la extrem și prin tehnologizarea sportului de performanță, l-am întrebat despre cele mai prețioase medalii câștigate de el și despre drumul lui spre aceste medalii, l-am întrebat despre delegația României la Paris și despre obiectivele sportivilor români.

Am dezbătut și despre imixtiunile politicului în lumea sportului, despre poezie și ideologie în sportul modern, dar am încheiat dialogul nostru cu un exercițiu de imaginație: ce sportivi ar fi demni să poarte drapelul omenirii dacă mâine s-ar organiza întreceri olimpice la nivel galactic?



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: