Episodul 40

Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență | Mircea Platon, Pe Drept Cuvânt #40

Mircea Platon a venit la #PeDreptCuvânt.

Am vorbit cu Mircea Platon, profesor universitar și doctor în istorie, redactor-șef al revistei Convorbiri Literare, despre căutările și încercările României de azi, despre românism, patriotism și naționalism, despre diferențele dintre naționalismul etnic și naționalismul civic, dar și despre uneltele care ar putea fi folosite pentru a atrage populația României – în nici un caz națiunea României – spre război.

Poet, scriitor și eseist, autor al unor valoroase volume despre deșcolarizarea României, Mircea Platon a reușit o minunată radiografie a sistemului de învățământ românesc: cu atenție deosebită pentru deșcolarizarea și deșcolarizarea digitală a României, Mircea demonstrează că reforma continuă a sistemului nostru de educație – o reformă programată – conduce, de fapt, spre îngenuncherea României.🌐 Mai multe despre Mircea Platon: https://www.mirceaplaton.com/

***

🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: