Episodul 5

Tudor Giurgiu: „Suferim din cauza lipsei unei asumări bărbătești a trecutului” | Pe Drept Cuvânt #5

#PeDreptCuvânt, cu Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu a venit la podcastul „Pe Drept Cuvânt”. Și a ieșit un episod grozav!

În dialog cu Florentin Țuca, Tudor Giurgiu a vorbit despre oamenii care l-au ajutat să se formeze și despre copilăria lui în perioada comunismului, despre cele mai recente proiecte ale sale – filmul „Libertate” și documentarul despre Ilie Năstase -, despre Tiff 2023, despre Generația de Aur a filmului românesc și despre subiectele din istoria României pe care el le-ar pune pe ecran.

Totodată, l-am întrebat pe Tudor despre impactul corectitudinii politice în lumea filmului și despre filmul modern folosit ca instrument de propagandă. Răspunsurile lui Tudor au avut și savoare, și substanță.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: