Episodul 82

Ce urmăresc cei care ne propun statul mondial și religia universală? | Dialog cu Vlad Mureșan, Pe Drept Cuvânt #82

Profesorul Vlad Mureșan a venit la #PeDreptCuvânt. Și a ieșit un episod de colecție.

Lector universitar doctor la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, licențiat în filosofie și doctor în filosofie, cu un master în filosofie la Universitatea Poitiers (Franța), un master în studii politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris, specialist în filosofie clasică germană, în filosofia religiei, autor al unui curs de istoria civilizației, autor a numeroase studii și cărți pe teme de filozofie, Vlad Mureșan este un veritabil om de cultură.

Am profitat de această remarcabilă anvergură culturală a invitatului meu pentru a pune pe masă, cu smerenie, câteva teme de mare actualitate și de și mai mare importanță, mai toate reunite sub întrebarea: ce pierde lumea occidentală odată cu implicarea în proiectul ecumenic de construcție a unui stat mondial și a unei religii universale?

Am început cu mișcarea ecumenică de unificare a religiilor, întrebându-l pe domnul profesor de unde vine ideea, cine își dorește așa ceva și care ar fi efectele unei asemenea unificări?

L-am întrebat apoi pe distinsul meu invitat, autor al volumului „Critica rațiunii ecumenice” (editura Ratio et Revelatio), și cum răspundem celor care apără mișcarea ecumenistă spunând că ei sunt pacificatori și anti-fundamentaliști. Sau cum răspundem celor care spun că mișcarea ecumenistă slujește idealului fraternității.

Vizionare plăcută!



🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

🌐 Pentru publicitate și alte parteneriate:
Mail: alina.pintica@tuca.ro


Dreptul de reproducere directă sau indirectă a informațiilor din cadrul podcastului „Pe Drept Cuvânt” este permis doar în acord cu respectarea legislației privind drepturile de autor, cu mențioarea sursei și includerea link-ului către conținutul nostru video.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: