Episodul 31

Cine deține adevărata putere astăzi? Încotro suntem conduși? | Adrian Severin, Pe Drept Cuvânt #31

Adrian Severin a venit la #PeDreptCuvânt.

Fost parlamentar și europarlamentar, fost ministru de externe și fost vicepremier al României, astăzi profesor universitar, Adrian Severin a reușit o excelentă radiografie a actualei situații interne și internaționale, una care să ne ajute să înțelegem nu doar cine deține puterea adevărată, dar mai ales direcția în care suntem conduși.

Care sunt cele mai importante provocări ale anului 2024? Cum am ajuns să fim conduși de organizații nealese democratic – deci și nelegitime -, ca Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau Forul Economic Mondial (WEF)? Cum facem ca statul național să nu se dizolve într-o supă globală și care sunt soluțiile noastre de viitor? Am răspuns împreună cu Adrian Severin.

🌐 Urmărește podcastul #PeDreptCuvânt și pe:
Instagram: https://www.instagram.com/pedreptcuvant/
Facebook: https://www.facebook.com/pedreptcuvant/
TikTok: https://www.tiktok.com/@pedreptcuvant

🌐 Ascultă #PeDreptCuvânt:
Spotify: https://open.spotify.com/show/3lpEud0…
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/ro/podcast…

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.

Ascultă, Urmărește, Înscrie-te

Vezi alte episoade: