„Antreprenoriat. Drumul de la idei către oportunități și succes în afaceri”, de Marius Ghenea, lucrarea-fenomen care a revoluționat piața de carte de business din România și a deschis noi orizonturi editoriale, a fost lansată în ediție aniversară. Distinsul eveniment, organizat de editura Universul Juridic, a reunit timp de două ore actori importanți ai business-ului autohton, reprezentanți de seamă din mass-media și cadre didactice universitare din domeniul economic, fiind organizat la un deceniu distanță de la momentul lansării cărții care a pus bazele nișei editoriale adresate mediului antreprenorial românesc.

Redăm mai jos discursul oferit cu acest prilej de Florentin Țuca, unul dintre invitații la evenimentul de lansare a cărții „Antreprenoriat”:

Florentin Țuca: Mulțumesc foarte mult pentru introducere și pentru faptul că deschid această fastuoasă aniversare. Felicitări, Marius, pentru formidabila ta carieră și pentru formidabila ta realizare, sunt absolut impresionat de cum arată, cel puțin, acest volum aniversar, sunt foarte invidios, mărturisesc sincer, că Nicolae (n.n. Nicolae Cîrstea, directorul editurii Universul Juridic) mi-a vorbit atât de elogios despre cariera ta și despre acest proiect… M-am făcut mititel și m-am gândit că un autograf de la tine la ediția aniversară ar putea să fie un valoros imbold pentru viitor. Dacă vorbim despre 21 martie, când ai pomenit 21 martie eu mi-am amintit că această dată este, pentru mine, o zi foarte importantă. Eu pe 21 martie 2005 mi-am început cariera de antreprenor. Nu exagerez și nu mint, pe 21 martie 2005 am decis să mă desprind dintr-o entitate în care funcționasem ca avocat, antreprenor și nu prea, și să-mi construiesc propria mea antrepriză, iar data de naștere oficială a acestei antreprize, care s-a numit la vremea respectivă „Țuca și Asociații”, este 28 martie – între 21 și 28 am făcut toate formalitățile de „divorț” de vechea entitate și de incorporare a noii societăți de avocatură. Mulțumesc foarte mult pentru răbdare, pentru timp, felicitări încă o dată și sper să fiu invitat la „nunta de argint”, la 20 de ani de antreprenoriat, cel puțin, în paginile unei frumoase ediții.

Nicolae Cîrstea: (…) Ce înseamnă antreprenoriatul în domeniul juridic? Având în vedere că Florentin Țuca conduce cea mai importantă antrepriză – cum îi spui tu – din mediul juridic. Se făceau niște topuri la un moment dat, oricum, peste zece milioane de euro anual, probabil că s-au păstrat aceste cifre, lucrurile sunt impresionante, probabil spre 200 de colegi implicați – staff-ul de specialitate, dar și staff-ul tehnic…

Florentin Țuca: N-aș vrea să fiu câtuși de puțin ipocrit, topurile contează, dar… nu contează. Cifra de afaceri contează și nu prea. Ceea ce în mod autentic rămâne este echipa și evoluția ei, și numele pe care noi l-am construit în acești ani. Și da, săptămâna viitoare, de mâine încolo… noi nu știm niciodată când e ziua noastră, așa că ne permitem să celebrăm o săptămână întreagă, începând cu 21 martie – aniversăm 16 ani, cum ai evocat, de coeziune și solidaritate în jurul unei idei. Nu-s vorbe mari, sau pot părea mari, dar ele sunt normale. Suntem foarte mândri că am reușit să conservăm aceeași echipă de fondatori cu care am plecat la drum. Da, avem o echipă de peste o sută de avocați, nu știu dacă în total suntem două sute… o sută și optzeci aproximativ, avocați și staff tehnic. Și am reușit să răzbim și să ne consolidăm un nume pe piața avocaturii din România, sperăm un nume respectat și un reper important pentru acest tip de business.

Nicolae Cîrstea: Mulțumesc mult, Florentin.

Florentin Țuca: Eu vă mulțumesc tuturor. O duminică plăcută!

Alte detalii despre acest eveniment sund disponibile aici: https://www.universuljuridic.ro/cum-a-fost-lansare-eveniment-in-materie-de-afaceri-editie-aniversara-a-cartii-fenomen-antreprenoriat-de-marius-ghenea/