Florentin Țuca, în dialog cu Aristide Zub, omul care a sfințit locul în Vârful Câmpului

„Societatea va avea nevoie întotdeauna de oameni serioși, care să aibă răspundere față de ceea ce fac și față de țara în care trăiesc”.

Sunt cuvintele domnului Aristide Zub, fostul meu profesor, director al școlii la care am învățat și fost primar al comunei Vârful Câmpului. Aristide Zub a strălucit în fiecare rol pe care l-a jucat: excepțional pedagog, grozav gospodar în calitate de director, un foarte competent primar. Și, mai presus de toate, un om îndrăgostit de Vârful Câmpului, comuna mea natală.

Trebuie să faci ceva concret ca să creezi o Românie educată. Trebuie să credem că se poate întâmpla ceva pozitiv.

Profesorul Aristide Zub

L-am vizitat pe Aristide Zub pentru un taifas plin de savoare, în care ne-am uitat peste umăr – la învățământul nostru, la rătăcirea unor virtuți cruciale – ca să mergem, ceva mai înțelepți, înainte. Înainte spre o viață mai bine trăită.

Aristide Zub este un optimist, iar optimismul dumnealui este contagios.

Florentin Țuca
Florentin Țuca

Indiferent care sunt rațiunile exacte care m-au condus înspre această colecție de texte, sunt conștient că unele dintre impresiile, fotografiile sau părerile cuprinse în ea pot naște controverse. Este foarte posibil ca juristul din mine să fi sărit în apărarea dreptului și altor cauze cu prea multă patimă, punând uneori în argumentație un exces de pasiune, piper și năduf. Acelora care se vor simți necăjiți ori, eventual, contrariați de o asemenea abordare, le cer anticipat scuze și îngăduință, asigurându-i, dacă asta consolează pe cineva, că alter egoul meu jurist mă enervează adesea și pe mine.

***
Opiniile publicate pe acest blog aparțin exclusiv autorilor și nu reflectă în mod necesar opinia SCA Țuca Zbârcea & Asociații sau a altor entități. Responsabilitatea pentru informațiile și punctele de vedere exprimate revine în întregime autorilor.